Fitness

google.com, pub-2729082357818935, DIRECT, f08c47fec0942fa0

7 Mart 2016 Pazartesi

En iyi 5 Supplement Fitnesslife



TOP 5 SUPPLEMENT!








Atletik ve estetik olmak antrenman, kaliteli beslenme, disiplinli dinlenme ve doğru mantalitenin; kısacası dengeli bir hayatın sonucu. Dengeyi bozan bir faktör ne kadar küçük olursa olsun istediğimiz sonuçlara ulaşmamıza engel oluşturacaktır.
Supplementlerin amacı da yol üzerindeki engelleri azaltmaktır.
Hangi supplementi kullanmalıyım, sporcular arasında en çok sorulan sorulardan. Bu yazı bu soruya cevap olarak hazırlandı. Önem sırasına göre, spor yapan herkesin estetik olmak adına alması gereken 5 supplement!

1 Numara Kreatin!

Kreatin ağırlık çalışması, sprint, güreş gibi güce dayalı spor yapanlar için enerji kullanımında rol oynar. Araştırmalara göre temposu düşük, yoğunluğu yüksek sporcular için performans artıracak tek supplement kreatindir. Gücünüzü doğrudan etkilediği için daha yüksek ağırlıklarla çalışmanıza yardımcı olabilir, dolaylı olarak da kas gelişimini ve kütle artışını destekler. Üzerinde en çok araştırma yapılan supplement olan kreatin, hiçbir sağlık sorununa sebep olmadığı gibi; beyin, kemik, kas ve karaciğere faydalıdır.
Scitec Creatine Monohydrate 500 Gr
Hangi kreatini tercih etmelisiniz?
Scitec Creatine Monohydrate, 500 gramlık kutusu ve uygun fiyatıyla iyi bir seçenek. Scitec ürünleri şahsen de kullandığım ürünler ve fiyat performans oranı iyi bir marka. Bu sebeple tercih edeceğiniz ürünlerden biri olabilir. Ürünü kutusunda yazdığı gibi kullanabilirsiniz. Bunun dışında ne zaman aldığınızın, hangi içecekle veya yiyecekle aldığınızın bir fark oluşturmadığını söyleyebiliriz. Önemli olan düzenli olarak her gün almak. Spor yaptığınız süre boyunca, her gün bir ölçek veya çay kaşığı kadar almanız gerekiyor.
Hardline-Creapure-Satin-alfBir başka kreatin seçeneği, Hardline Kreatin MonohidratKreatin ürünleri arasında dağlar oynamaz, fakat bir miktar kalite farkı bulunuyor. "Creapure", kreatinin en temiz formudur. Hardline kreatin de Creapure formunda ve fiyat performans oranı iyi bir ürün. 
Musclepharm-Creatine-Satn-al
Hardline tercih ederseniz yükleme yapmanız tavsiye ediliyor, kreatin yüklemesi de kafanızı karıştırmasın, kutusunda yazdığı gibi kullanın. 
Fitnessl'ın radarına takılan, size önerebileceğimiz diğer kreatin iseMusclePharm Complex Kreatin. Bu ürün ile klasik monohidrat arasındaki fark, daha çabuk etki göstermesi, yükleme gerektirmemesi. Araştırmalar bunun dışında etkili olma noktasında hiçbir fark oluşmadığını gösteriyor. Kimi insanlar kompleks kullanmayı tercih ediyor, kimileri klasik creapure. Hatta creapure olmayan Çin üretimi kreatinler dahi yoklukta yardımcı olur. Kişisel olarak da hepsini kullandık, benzer ürünler. Bütçenize hangisi uygunsa onu tercih edin, kişisel favorinizi oluşturun. Bilmenizi istediğimiz birdiğer konu ise, kreatine ara vermek zorunda değilsiniz. Alın, ağırlık kaldırdığınız müddetçe, bol su içerek güvenle kullanabilirsiniz!

Numara 2: ZMA

Hardline-ZMA-Satin-al
Çinko ve magnezyum... Metabolizmanın birçok faaliyetinde birinci derecede rol oynayan mineraller. Eksikliğinde ortaya çıkan sıkıntılardan birkaçı: düşük cinsel istek, saç dökümü, tırnakta beyaz lekeler, düşük testosteron ve sivilce... Ailecek supplement etmeniz gerekiyor, özellikle sporcuların eksik olduğu mineraller. Supplement ile desteklenmesi testosteronunuzu doğal olarak yükseltir (olması gerektiği yere çeker) ve uykularınızdan aldığınız verim artar. Dolaylı olarak salonda ve mutfakta yaptıklarınızın yürümesine yardımcı olur.
Hangi ZMA'yı tercih etmeliyim diyorsanız, çok kafa karışıklığına mahal vermeyin. Bütçeye uygun yapısıyla Hardline ZMA ihtiyacınızı karşılayacaktır. Uykudan 1 saat önce ZMA, FitnessLife onaylı!

3 Numara Omega-3!

Genellikle diyetimizde omega-6 oranı omega-3 oranından çok fazla. Hele bir de spor yapıp, hayvansal gıda tüketenlerde omega-3 oranı çok düşük oluyor. Bu birçok probleme kapı aralıyor. Eğer uzun dönemde sağlığınızı düşünüyorsanız, antrenmanlardan yenilenmenizi hızlandırmak istiyorsanız, omega-3 olmazsa olmaz; FitnessLife onaylı!
Ocean-Plus-Omega-Satin-alPiyasada birçok farklı ürün var, hangisini tercih etmeliyim, kafam karıştı diyorsanız haksız sayılmazsınız. Omega-3 balık yağı supplementlerinin kalitesi ve miktarı önemli. Düzenli kullanmanız gereken bir supplement olduğu için fiyatı da önemli. Ocean Plus Omega-3 Balık Yağı trigliserid formda ve yüksek yoğunluklu yağ asitleri içerir.
New-Life-Efa-Daily-Satin-al
Miktarı beslenme düzeninize göre değişir fakat ürünün kutusunda yazdığı gibi almanız genel itibarıyla yeterli olacaktır. Göz önünde bulundurmanız gereken bir başka ürün ise New Life EFA Daily Omega-3 Balık Yağı. Bu ürün de yüksek yoğunlukta EPA ve DHA içerir, trigliserit formdadır. Trigliserit form, omega-3 yağ asitlerinin sindirimi için daha uygun bir formdur. Bu ürünlerin ikisi de IFOS kalite standartlarına sahip ürünlerdir güvenle alabilirsiniz. Omega-3 supplementleri günlük olarak yemeklerle birlikte supplement edilmelidir. Eğer yemek yemeden almanız gerekiyorsa, bir kaşık zeytinyağı ile beraber almanızı önerebiliriz.

4. Sıra Probiyotik Supplementlerde!

Antrenman yaptınız, uykunuza önem veriyorsunuz, besleniyorsunuz da. Fakat yediğiniz gıdaların gitmesi gerektiği yere gittiğinden emin misiniz? Bunu bizim için yapanlar bakteriler. Fakat biz hayatımıza antibiyotikleri, işlenmiş besinleri, stresi ve tahılı dahil ettiğimiz zaman bu bakteriler işlerini yapamıyorlar, emekler boşa gidiyor. Özellikle düzensiz bir bağırsağınız varsa, kesinlikle FitnessLife tavsiye ediyor!
NBL-Gold-Probiyotik-Satin-al
200'den fazla araştırma 170'den fazla hastalığın eksik probiyotikler sebebiyle olduğunu söylüyor. Huzursuz bağırsak (IBS), zayıf bağışıklık sistemi, iltihaplanmalar, egzema, cilt problemleri, kötü nefes kokusu, ishal veya kabızlık... Bu sorunları yenmemiz için probiyotikler çok önemlidir. Hangi probiyotiği alayım diyorsanız, tavsiyelerimizden biri NBL Probiotic GOLD Saşe, 2.5 milyar aktif bakteri ve ekstra vitamin içerir. Sağlıklı bağırsaklar için günde 1 veya 2 saşe yemeklerle beraber almanız gerekiyor.The-Life-Co-Probiyotik-Satin-al
Birbaşka seçenek The Life Co Probiyotik Karışımı 9.5 milyar probiyotik bakteri içeriyor. Günde 1 kapsül yeterli olacaktır. Bakteri sayısı, iyi bir probiyotik supplement için önemli bir gösterge, fakat bakteri çeşitliliği, miktardan daha önemli. Özellikle Lactobacillus Rhamnosus ve Lactobacillus Acidophilus önemli bakterilerin başında geliyor. Bu üründe bunları içeren zengin bir karışım, bu yüzden rahatça önerebiliriz. 
Probien-Satin-al
Tavsiye ettiğimiz seçeneklerden biri de Probien Probiyotik Prebiyotik Supplement. 6 cins, 4 milyar bakteri içeriği ile zengin bir ürün. Probiyotik aktif bakterilerdir, canlı olarak almanız lazım. Prebiyotikler ise, zaten olan bakterileri besleyen gıdalardır. Prebiyotikler ısıdan nemden etkilenmezler. İki formu da ihtiyaca karşılık verir. Probiyotik supplement alırken dikkat etmeniz gereken son kullanma tarihlerinin olması. Bakterilerin hala canlı ve etkili olup olmadığını başka türlü anlayamazsınız. Ölü bakteriye de ayrıca para vermenize gerek yok, zaten onları yeterince alıyoruz kalitesiz gıdalardan. Bu ürünlerden bütçenize uygun olanı tercih edin, hepsini gönül rahatlığı ile önerebiliriz. 
Numara 5 BCAA!
Protein ihtiyacını gün içerisinde düzenli olarak alanların takviye etmesi zorunlu değil! Fakat antrenmandan aldığım verim maksimum olsun diyorsanız, bir an önce yenilenmek istiyorum diyorsanız alacağınız ürün BCAA. Eğer intermittent fasting ile aç antrenman yapıyorsanız - ki yağsız kas kütlesi oluşturmanın en FitnessLife yöntemlerinden biridir - antrenman esnasında BCAA oldukça önemli. 
Xtend-Bcaa-Satin-al
Ayrıca ağırlık çalışması değil de; koşma, yüzme veya bisiklet gibi uzun tempolu sporların içindeyseniz BCAA performansınızı da artıracaktır. FitnessLife tavsiye ediyor! Hangi BCAA? Güzel soru. Scivation Xtend BCAA; glutaminli, B6 vitaminli ve yoğun BCAA içeriği ile önerdiğimiz BCAA supplemenlerinden. İçerdiği glutaminle beraber kaslarınızın en kısa sürede yapılanmasına yardımcı olacaktır. 
Olimp-Bcaa-Xplode-Satin-al
Antrenmanın mantığı da en kısa sürede toparlanmak ve tekrar yıkmak olduğu için parasını hak eden, önerdiğimiz bir supplement.
 Göz önünde bulundurmanız gereken birbaşka ürün, Olimp Xplode BCAA. 
Weider-Premium-Bcaa-Satin-alBu ürün de kaliteli BCAA aminoasitlerinin (lösin, izolösin ve valin) yanısıra, yapılanmanızı hızlandırmaya yardımcı olacak glutamin aminoasidi ve B6 vitamini içeriyor. Ayrıca daha uzun süre kullanacağınız büyük bir kutuya sahip. Tavsiyelerimizden birbaşkası ise Weider Premium BCAA Powder. Weider'in hammadde kalitesi dolayısıyla kaliteli bir marka olduğunu duymayan kalmamıştır, bunun aksini iddia edemeyiz. Fakat diğer ürünler gibi bu da glutamin içeriyor ve aralarında çok fark olmayacaktır. Bütçenize uygun geleni tercih edin, kendi tarzınızı oluşturun. 
BCAA ürünlerinin tadı hakkında insanlar şikayet ediyorlar - bu ürünler en lezzetli ürünlerden - fakat FitnessLife gurmelik konusunda başarılı değil. Besinlerin bir yakıt olduğunu aklınızda bulundurarak tadı ve keyfi bir kenara bırakın, almanız gereken miktarı spor esnasında veya yakınlarında suya karıştırın ve için. 

OPSİYONEL: Protein Tozu!

Merak ediyor olabilirsiniz, sporcular arasındaki en popüler supplement neden listeye alınmamış? Açıklayalım, protein tozu kimileri için listenin en başında da olabilir. Günlük protein ihtiyacınızı (hesaplamak için tıklayın) karşılayamıyorsanız, diyetinizle bunu yapmanız mümkün değilse, pratik yöntem olan whey protein kas geliştirmek için olmazsa olmaz! Kas gelişimi için protein şart, söyleyecek çok bir şey yok.
Weider-Premium-Whey-Satin-al
Önerilerimiz hangileri? Burada çok şaşırmayacaksınız. Onlar piyasanın devleri, kime sorsanız favori supplementleri. Önerilerimizden ilki, Weider Premium Whey Protein. Premium olarak Weider'de neye para veriyorsunuz bakalım: tam biyolojik değer, yüksek izole whey ve yüksek BCAA içeriği. Daha kaliteli bir ürün olduğunu kabul edebiliriz.
Optimum-Gold-Satin-al
 Yine oldukça kaliteli bir whey protein ise Optimum Gold Standart Whey Protein. Yüksek protein, BCAA, Glutamin içeriği var; fiyatı daha uygun. Eğer whey protein alıyorsanız, spordan sonra aldığınız taktirde içerdikleri BCAA ve glutaminden dolayı ayrıca BCAA veya glutamin almanıza pek gerek kalmayacaktır. Bunun dışında bu ürünleri spordan hemen sonra almak zorunda değilsiniz. 
Nutrade Premium Protein 2250 Gr
Spora yakın saatlerde protein yemişseniz, spor esnasında veya spordan sonra bir supplement alımı şart değildir. Amacınız günlük protein ihtiyacınızı kapatmak olmalıdır. FitnessLife'ın radarındaki diğer whey protein ise Nutrade Premium Protein. Iso proteinin diğerlerinden farkı, üretim işlemi farkı nedeniyle 0 yağ ve şeker içermesi. Laktoz alerjisi olanlar için tavsiye edebiliriz. Bu ürün de BCAA, glutamin gibi aminoasitleri içinde barındırıyor, diğerleri için geçerli olan her şey bunun için de geçerli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder